dimarts, 21 de juny del 2016

EL PATI

EL NOSTRE PATI






El  pati és un espai molt ampli pensat per a que els infants puguin cobrir les seves necessitats i els seus interessos.

Intentem que els infants puguin trobar en aquest espai: jocs de moviment, un racó de la descoberta, d’imitació, espais per descansar, compartir  converses...i on s'ho passin molt bé.
JOCS DE MOVIMENT: en aquest espai hi a el castell on els infants poden pujar per l’escala o escalant pel rocòdrom;  hi ha una passarel·la amb unes escales i una pendent;  hi tenim diferents vehicles  (tricicles,  cotxes, lleons, motos i una bicicleta) i també hi tenim diferents materials com caixes i rodes on els infants organitzen diferents circuits.





EL RACÓ DE JOC SIMBÒLIC: són zones de joc on els infants imiten accions quotidianes dels adults, de manera que ajuden a desenvolupar la seva autonomia i a prendre decisions per ells mateixos. Per l’altra banda, són espais on poden potenciar la seva capacitat d’imaginar. Ens aquest espai tenim la caseta, la taula, les cadires, la cuina plats, cassoles, ganivets, forquilles, cotxet, nina....











EL RACÓ PER DESCANSAR: hi ha un llit amb un coixí i contes. Els infants que estan cansats poden anar a descasar tot mirant contes. Aquest racó també permet relaxar als infants i també afavoreix el desenvolupament del llenguatge, ja que mirant els contes, els infants estableixen diferents diàlegs.

EL RACÓ DELS COTXES:amb diferents tipus de vehicles (cotxes, camions, tractors, ambulància...). Aquest racó els infants també tenen petites conversacions, classifiquen els vehicles, fan trens.



EL SORRAL: és un espai per conèixer i experimentar amb la sorra utilitzant tot tipus d'estris des de pales, galledes i rasclets fins a fer servir altres tipus de materials com ara: ampolles, pots de plàstic de diferents mides molles, camions, tractors... Els nostres infants juguen a omplir, buidar, construir castells, fer pastissets...
Mentre juguen al sorral els nens i nenes tenen una estona de joc molt relaxada, són creatius en les seves construccions i on verbalitzen entre ells les seves descobertes i emocions.

RACONS PER AMAGAR-SE: sovint s'amaguen a la caseta i a sota el castell. També els agrada tenir la seva intimitat o jugar a fer taaaat!!!!

EL RACÓ DELS MOCS: en aquest espai, hi ha un dispensador de mocadors, un mirall i una paperera igual que la classe per tal que els infants puguin mocar-se ells sols.
De vegades les mestres ens fan jocs de falda: "Arri, arri, tatanet", "Anirem a París"... i si els infants ho demanen els expliquem el conte que volen.
Després de jugar, recollim les joguines i cadascuna la guardem al seu lloc, igual que fem a la classe.

El nostre pati és un espai de tots, infants i mestres. I tots junts volem fer del pati un lloc entranyable i acollidor. Per tant, tots plegats col·laborem a mantenir el pati ben net i bonic. Entre tots traiem el fang de les rajoles, escombrem...  Quin pati més polit!!!!

A vegades també anem cap a les mestres i els hi demanem jocs de falda.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada