dijous, 16 de juny del 2016

ACTIVITATS AMB LES FAMÍLIES

FER PA:
La Nenén mare de la Cesca, ens ha portat els ingredients per fer pa, una pala per posar el pa a les safates el pa i vols.
Ens ha ensenyat la roba que porten els forners, és de color blanc perquè la farina és blanca, així si els hi cau a sobre no es veuen bruts
.

Per fer pa ens fa falta: sal, llevat, farina i aigua. Hem tocat i olorat tots els ingredients. 


Els hem barrejat molt bé i ens ha quedat una massa. 



Hem agafat trossets d’aquesta massa i hem fet barres, panets, ensaïmades. I ho hem posat a sobre la pala per transportar-ho a la safata.



Un cop la safata plena ho hem portat al forn i abans de coure-ho ho hem pintant amb un pinzell sucat d’aigua.

A la tarda el pare i la mare de la Cesca ho han portat cuit. Ens ho hem menjat per berenar i n’hem pres cap a casa.


FER DE METGES
La Maria, la mare del Juanra, ens ha portat venes, tiretes, esparadrap, xeringues, termòmetre...
S’ha posat una bata blanca com els metges i ens ha ensenyat com ens hem de curar: ha fet un embenatge a la Maria, ens ha posat tiretes, ha tapat un ull, ens ha mirat la febre Ens ha donat aigua amb una xeringa com si fos un xarop...








I després també hem curat a les nines.







PSICOMOTRICITAT
La Samantha, la mare de l’Albert és psicomotricista i ens ha preparat el gimnàs i hem fet una sessió de psicomotricitat.
Ha dividit el gimnàs amb diferents espais: l’espai tou (amb matalassos i mòdols d’escuma), l’espai dur (amb una capsa de teles, cubs per amagar-se, cucs, cons, cercles, mòdols del potra,  totxanes...), un espai de representació (amb tres bancs que delimitaven l’espai on hi havia retoladors i fulls per dibuixar).
Hem començat la sessió fent un escalfament a fora del gimnàs i ens ha explicat el que podíem fer al gimnàs (cridar, córrer, saltar, amagar-se, emparrar-se) i el que no (fer mal als companys: pegar, tirar empentes..).

Quan hem entrat al gimnàs hem anat a seure en un banc que estava preparat. Ens hem tret les bambes i ens hem posat els mitjons de psicomotricitat. Un cop hem estat tots a punt hem cantat la cançó de “La petita granoteta” i tots hem anat corrents i em tirat una muralla que hi havia amb mòduls d’escuma. I després cadascú ha anat a l’espai on ha volgut.


També hem jugat amb un paracaigudes, amb papers de diari i amb teles. On hem fet una mica de joc simbòlic (hem representat un drac, un monstre, hem dormit a sobre els papers de diari, les totxanes 
feien de telèfon...











Quan estàvem  cansats anàvem al racó de representació a dibuixar amb els retoladors.





1 comentari:

  1. Moltes gràcies per donar-me l'oportunitat de venir! Va ser un plaer estar junts aquells estona i compartir el joc.

    ResponElimina